Kutya Örökbefogadó Nap a családjukat nélkülözni kényszerürő gyerekek közreműködésével

Kutya Örökbefogadó Nap a családjukat nélkülözni kényszerürő gyerekek közreműködésével

Hamarosan lezárul a több mint fél éve tartó, “Mentsünk Önként” elnevezésű, élményterápiás program, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja, az Ebland Kutyapanzió és Alapítványunk együttműködése tett lehetővé.

A program célja volt, hogy…

  • a családon kívül nevelkedő gyermekek számára heti rendszerességgel élményterápiás foglalkozásokat valósítson meg.
  • a  kutyák gondozásán, a velük kialakított kapcsolat útján a fiatalok a segített státuszból segítő státuszba lépjenek, és megismerjék a gondoskodás élményét, szükségességét.

 

Nagyításhoz kattints a képre!

A gyerekek imádták a kutyákkal való foglalkozást. Állatgondozónk, Bálint gondos koordinátorként, nagy türelemmel segítette őket, akik valóban kemény munkát fektettek abba, hogy a számukra kiválasztott kutyát tanítsák, gondozzák. Volt sok nevetés, és néha bizony kicsordultak a könnyek is, hiszen akadt olyan nevelt kutya, aki időközben gazdihoz került.

A program részeként kerül most sor egy Kutya Örökbefogadó Napra, rengeteg színes programmal és sztárvendégekkel.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és természetesen az örökbefogadókat is, hiszen a gyerekek védencei mind ott lesznek, felkészülten a szerető gazdi érkezésére.

 

Időpont: 2011. augusztus 6. szombat, 14:00-19:00
Helyszín: Fressnapf (Family Center parkoló), Győr, Malomszéki u. 9.

 

 

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Köszönjük, ha támogatásoddal segítesz Védenceinken!

noun_Dog_3202790

Kutyasétáltatás

Szívesen látunk a menhelyen sétáltatni, etetni, itatni, esetleg takarítani, vagy egyszerűen csak állatot simogatni, hogy szebbé tedd egy állat napját.