Mit hozz magaddal az örökbefogadáshoz?

Mit hozz magaddal az örökbefogadáshoz?

A következőkben összegyűjtöttünk mi az amit mindenképpen hozz magaddal az örökbefogadáshoz.

Tartalomjegyzék

Amire szükséged lesz

  • érvényes személyi igazolvány vagy útlevél
  • lakcímkártya
  • kutya befogadása esetén: nyakörv és póráz
  • cica befogadása esetén: szállítóbox vagy biztonságos cicakosár

Az örökbefogadáskor alá kell írnod majd egy örökbefogadási nyilatkozatot. Nem ivartalanított állat esetén pedig az ivartalanítási nyilatkozat kitöltésére is szükség van.

Kell-e fizetni a befogadott állatért?

A menhelyek nem állatkereskedők, ezért az örökbeadott kutyákat, cicákat nem árusítják. Nincs hasznunk az állatokon, viszont vannak komoly orvosi költségeink, amelyet nem tudunk kigazdálkodni, mivel nem kapunk állami támogatást. Ez nem panasz, pusztán tény. Nagyon sok kutya, cica kerül be az állatotthonba súlyosan sérülten, betegen, legyengült állapotban. Ezeknek a szerencsétlen állatoknak a gyógykezelése az Alapítvány feladata és költsége.

Ezért azt szoktuk kérni az örökbefogadótól, hogy legalább azokat az orvosi költségeket, amik egy máshonnan beszerzett állat esetén teljes egészében a gazdit terhelnék (veszettség elleni és kombinált védőoltás, szuka, illetve nőstény ivarú állatok ivartalanítása), ajánlja fel adományként, hogy ezt az állatotthon többi lakójának gyógykezeltetésére fordíthassuk. Nem kell piaci árakban gondolkodni, mert ezek kedvezményes, menhelyi árak, ami azt jelenti, hogy a szokásos állatorvosi költségek kb. felét teszik ki.

Ha szeretnéd tudni, hogy egy konkrét állat esetén milyen költséggel kell számolnod, kérjük, keress minket bátran elérhetőségünk valamelyikén. Köszönjük!

Szabályok az örökbefogadás esetén

  • Állatot csak a 18. életévét betöltött személy fogadhat örökbe.
  • A menhely dolgozói nem kötelesek kiadni az állatot, az örökbeadást megítélésük alapján bármikor megtagadhatják.
  • Fontos tudnod, hogy a tőlünk örökbefogadott állatot bármikor visszahozhatod, ha valamilyen okból nem tudod tovább tartani, azonban másnak továbbadni, eladni szigorúan tilos! (azt az örökbefogadási szerződés is tartalmazza)
  • Kutyáknál nyakörv és póráz, macskák esetében pedig biztonságos macskaszállító box nélkül állatot nem adunk ki, még kocsival szállítás esetén sem. Megértésedet köszönjük!

Végszó

Ha a fentiek alapján jól átgondoltad az örökbefogadást és minden szükséges dolgot beszereztél, sok szeretettel várunk a menhelyen, hogy segítsünk megtalálni igaz társadat!
Hasznosnak találtad? Oszd meg az ismerőseiddel is!
Támogasd a menhely védenceit egyszeri vagy rendszeres adománnyal.
Nézd meg örökbefogadásra váró kedvenceinket.