Hogyan segíthetsz?

Hogyan segíthetsz?

Először is köszönjük nyitottságodat és érdeklődésedet! Az alábbiakban összegyűjtöttük Neked azokat a segítségformákat, amik közül bízunk benne, hogy Te is megtalálod a lehetőségeidhez és szívedhez legközelebb állót. Nézzük is, hogyan tudsz segíteni a menhelyi állatoknak.

Tartalomjegyzék

Adód 1 %-ával

Ha adófizető vagy, akkor rendelkezhetsz a személyi jövedelemadód 1+1%-ával. Az egyik 1%-ot valamely társadalmi szervezet (pl. alapítvány) javára ajánlhatod fel. Ilyen a győri menhely is. A másik adó 1%-ot pedig valamely bíróság által bejegyzett, technikai számmal rendelkező közösség (pl. egyház) javára.

Talán nem is hinnéd, de adó 1%-od óriási segítség a menhelynek, hiszen állami támogatás híján ez a legfőbb forrás, amiből állataink ellátását, gyógykezelését és a menhely fenntartását biztosítani tudjuk évről-évre. 

Tudnod kell, hogy ha nem rendelkezel adó 1%-odról, az visszaszáll az államra, tehát sajnos semmiképpen nem jutsz hozzá. Ha viszont felajánlod azt, akár megmentő is lehetsz.

Ha az alapítványoknak adható 1%-odat szeretnéd a győri menhely állatainak felajánlani, csupán az adószámra lesz szükséged, amelyet az adóbevallásod megfelelő mezőjébe kell beírnod. (Fontos, hogy ez nem egyenlő a számlaszámmal, ami egy hosszabb számsor!)

Csatlakozz önkéntes csapatunkba!

Szívesen látunk a menhelyen sétáltatni, etetni, itatni, esetleg takarítani, vagy egyszerűen csak állatot simogatni, hogy szebbé tedd egy állat napját. Nálunk mindig rengeteg a munka, biztosan találsz kedvedre valót.

Kérjük, hogy első alkalommal hozd magaddal a személyi igazolványodat és mindenképpen egy hétvégi napon látogass ki, hogy régi önkénteseink körbe tudjanak vezetni és segíthessenek Neked kérdéseidben. Kérjük, először az irodába menj (jobb első épület, első ajtó), keress egy illetékest, és mutasd be személyi igazolványodat, majd töltsd ki a regisztrációs lapot. (Adunk belőle a helyszínen.) 

Ezután el fogjuk mondani, mik a lehetőségek.

Mit vegyél fel? 

Olyan zárt, kényelmes ruhát és cipőt hozz magaddal, amit nem sajnálsz akkor sem, ha egy kutya örömében (és nem feltétlenül patyolattisztán) a nyakadba ugrik. Átöltözési és kézmosási lehetőséged is van, de a letett holmidért felelősséget vállani nem tudunk, ezért a legjobb, ha az értékeidet magaddal viszed (pl. egy övtáskában).

Hogyan lehetsz önkéntes?

Ha 18 év alatti vagy:

14 éves kor alatt: csak szülői felügyelettel tartózkodhatsz a menhely területén és sétáltatni is csak velük mehetsz.

Ha elmúltál 14, de még nem vagy 16:

  • Ki kell töltened a regisztrációs lapot. (A menhelyen adunk belőle)
  • Szükséged lesz egy írásos szülői engedélyre is, ami nélkül az önkéntes regisztrációd még nem érvényes. Ezzel a papírral igazolod, hogy szüleid tudják, hogy hozzánk jársz, és felelősséget vállalnak a menhelyen való tartózkodásodért, illetve önkéntes munkavégzésedért. Erre azért van szükség, mert mi sajnos nem tudunk figyelni arra, hogy biztosan ne essék bajod.
  • Azt javasoljuk, hogy az első alkalommal a szüleiddel gyere ki, így ők is látják, hova jössz, mit engednek meg Neked, és Te is megismered a munkánkat, illetve eldöntheted, miben szeretnél segíteni. Ráadásul, így azonnal kitölthetik a szülői nyilatkozatot.
  • A menhely területén belül foglalkozhatsz a kutyákkal és cicákkal, de sétáltatni nem mehetsz egyedül, amíg nem vagy 16 éves. Megoldás lehet, hogy egy 18 év feletti testvéred, barátod elkísér, akivel együtt mentek sétáltatni. Az írásos szülői engedélyre azonban ekkor is szükség van.

Ha elmúltál 16, de még nem vagy 18:

  • Ki kell töltened a regisztrációs lapot. (A menhelyen adunk belőle)
  • Szükséged lesz egy írásos szülői engedélyre is, ami nélkül az önkéntes regisztrációd még nem érvényes. (Ezt kinyomtathatod magad, vagy kérhetsz a menhelyen is.) Ezzel a papírral igazolod, hogy szüleid tudják, hogy hozzánk jársz, és felelősséget vállalnak a menhelyen való tartózkodásodért, illetve önkéntes munkavégzésedért. Erre azért van szükség, mert mi sajnos nem tudunk figyelni arra, hogy biztosan ne essék bajod.
  • Azt javasoljuk, hogy az első alkalommal a szüleiddel gyere ki, így ők is látják, hova jössz, mit engednek meg Neked, és Te is megismered a munkánkat, illetve eldöntheted, miben szeretnél segíteni. Ráadásul, így azonnal kitölthetik a szülői nyilatkozatot.
  • 16 év felett sétáltatni már mehetsz egyedül is, ha kitöltötted a regisztrációs lapot és behoztad a szülői engedélyt.

Ideiglenes befogadással

Vannak olyan védenceink, akiknek vagy nem tudunk már helyet szorítani a menhelyen, vagy olyan nyugodt, esetleg steril környezetetre van szükség a rehabilitációjukhoz, amit a helyszínen nem tudunk biztosítani. Ilyenek pl. a nagyon legyengült állapotú, állandó ápolást igénylő vagy sokkos állapotban lévő kutyák és cicák. Nekik és az egészséges, de helyhiány miatt S.O.S helyzetbe kerülő védenceinknek szinte folyamatosan keresünk állattartásban tapasztalt ideiglenes befogadókat. Az ideiglenes befogadás jelenthet néhány hetet, de akár hónapokat is, ha addig nem találunk gazdit. Azt, hogy meddig tudod vállani az adott kutyát vagy cicát, minden esetben előre egyeztetjük.

Kérjük, csak akkor jelentkezz, ha van elég időd, energiád az állatokra, tudod biztosítani a megfelelő körülményeket, és valóban van kellő tapasztalatod az állattartásban, ill. a gondozásban. Ez utóbbit minden esetben leellenőrizzük, ezért kérjük, számíts arra, hogy egy kicsit kikérdezünk. 🙂 Az állatok mellé szükség esetén biztosítunk eledelt és minden szükséges felszerelést. Végleges gazdit pedig aktívan keresünk. Ha kérdésed van, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Tárgyi adománnyal

Mindig nagy szükség van kutya- és macskatápra, valamint konzervekre, különösen a kölyök állatok számára. Szívesen fogadunk továbbá bolha- és kullancsirtót, féreghajtót, állatgyógyszereket, állatvitaminokat, ápolószereket, pórázt, nyakörvet, fekvőhelyet, játékokat, takarókat, meleg holmit, macskaalmot, puhafa forgácsot és takarító- valamint fertőtlenítőszereket.

Ha olyan tárgyat szeretnél hozni, ami nincs a listán, kérjük, egyeztess előtte telefonon vagy e-mailben. Köszönjük!

A legfrissebb szükséglistát ide kattintva nézheted meg >>

Közvetett segítséggel

Nagyon örülünk, ha tudsz segíteni a gazdikeresésben, pl. plakátok nyomtatásával, kiragasztásával vagy egyéb módon.

Előfordul, hogy szakmádból adódóan olyan tudással rendelkezel, (pl. nyomdász, lakatos, kutyakozmetikus, növénytelepítő szekember stb.), aminek szintén nagy hasznát vesszük. Ha úgy gondolod, hogy a tudásoddal vagy a rendelkezésedre álló eszközökkel segíthetnél az állatoknak, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Pénzadománnyal

Minden forintnak örülünk, hiszen az állatok mentése, gyógyítása és ellátása rengeteg pénzbe kerül. Csak az állatorvosi költség mintegy 800.000 Ft havonta. Ráadásul évről-évre egyre több kutya és cica érkezik menhelyünkre. Köszönettel fogadjuk tehát pénzadományodat számlaszámunkra.

Számlaszámunk: 10200249-33018676 (K&H)

Amennyiben szükséged van adóigazolásra, kérjük, ELŐRE jelezd elérhetőségeink valamelyikén. Adóigazolást csak arra a névre tudunk kiállítani, ahonnan a pénzadomány érkezik.

Nemzetközi pénzforgalmi adatok:

Kedvezményezett: Emberek az Állatokért Alapítvány
IBAN: HU10 1020 0249 3301 8676 0000 0000
Swift/BIC kód: OKHBHUHB
Bank: K&H Bank

Legyél Te is kutyamenedzser!

A menhelyen körülnézve válassz ki egy kutyust, aki neked szimpatikus és el tudod vinni sétálni, hogy jobban megismerd. Csinálhatsz fotókat, továbbá adunk adatokat, információkat a kutyus koráról, általunk ismert történetéről, tulajdonságairól. Az általad kitapasztalt egyéb tulajdonságokkal egybekötve a fotókat tudod hirdetni a facebook-on, esetleg kinyomtatva a környezetedben. A lényeg, hogy a kutyusnak segíts gazdit keresni, hiszen így ha nem is tudod Te magad örökbe fogadni, egy új életet adhatsz ennek az állatkának. Ha esetleg nem tudsz kijönni hozzánk, akkor sincs gond, küldünk fotót, leírást, amit meg tudsz osztani.

Reméljük, megtaláltad a Hozzád legközelebb álló lehetőséget. Nagyon köszönjük a legkisebb segítséget is a védenceink nevében! 

Hasznosnak találtad? Oszd meg az ismerőseiddel is!
Köszönjük, ha támogatásoddal segítesz Védenceinken!