Miért külföld?

„Annyi rosszat hallani a külföldi állatkísérletekről, kutyaviadalokról. És különben is, hogyan tudjátok ott ellenőrizni a tartási körülményeket… ?”

 

Ezúton szeretnénk minden kedves Állatbarátnak megnyugtató választ adni, hogy Alapítványunk kizárólag leinformálható külföldi szervezetekkel és magánszemélyekkel dolgozik együtt. Jó néhánnyal már évek óta, nagyon jó kapcsolatot ápolva.

 

Győrből utaztak már kutyák és cicák Ausztriába, Németországba, sőt több szerencsés állatunk svájci illetőségű lett. Rendszeresen kapunk róluk fényképekkel illusztrált beszámolókat, amelyeket facebook oldalunkon közzé szoktunk tenni. Sőt, a különböző külföldi szervezetek, alapítványok honlapjain is nyomon lehet követni a kiutazott kutyusok, cicák sorsát. Németországban és Ausztriában például külön honlapot hoztak létre a győri menhelyen élő állatok megsegítésére. Mindez óriási segítség nekünk. Az így is folyamatosan teltházzal működő menhelyünkön külföldi segítség nélkül gyakorlatilag állandó létszámstop lenne.

 

Emellett, az idős és beteg állatok is gyakran találnak otthonra, befogadóra külföldön. Lelkes osztrák magánemberek segítenek a menhelyre bekerülő sérült, idős vagy éppen nagyon fiatal, anya nélkül maradt kisállatok sürgős elhelyezésében biztonságos, meleg otthonokban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„De miért Magyarországról szeretnének kutyát örökbefogadni a külföldiek?”

 

Nyugat-Európa jóval előttünk jár az állattartási kultúrájában, mind az állatok ivartalanítását illetően, mind pedig tartási körülményeikben. Németországban és Ausztriában szinte a nullával egyenlő az utcán gazdátlanul kóborló állatok száma, így az ott működő menhelyek, alapítványok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy segíthetnek a keleti régió szenvedő állatain. Sőt, tőlünk nyugatra az emberek befogadó kedve is sokkal nagyobb, annak ellenére is, hogy ott egy örökbefogadás jelentős költségekkel jár.

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………..

Tehát, kedves Állatbarát olvasó, kérjük, bízz bennünk, állataink 100%-ban megbízható otthonokba, menhelyekre kerülnek az ország határán túl is. Külföldi partnerszervezeteinkről többet megtudhatsz a Partnereink menüpontban, a külföldön gazdára lelt állatokról pedig a Gazdira találtak között és a facebook oldalunkon találsz képeket, híreket.