Kölyök-invázió a győri állatmenhelyen!

Kölyök-invázió a győri állatmenhelyen!

Jelenleg 60 kölyökkutyát gondozunk a győri állatmenhelyen, melyek egy részét egész egyszerűen a zárt kerítésen keresztül hajítottak be hozzánk.

Cicákból sincs éppen hiány, 70 macska várja leendő gazdiját a pápai úti állatotthonunkban.

Egy kölyök gondozása mindig nagy felelősség, hiszen naponta többszöri etetést és folyamatos fertőtlenítést igényelnek, nem beszélve arról, hogy védtelen immunrendszerük a megbetegedésekre is fogékonyabb.

A menhely gondozói gyakran kérik ideiglenes befogadók segítségét, hiszen naponta újabb és újabb kidobott állatokkal kopogtatnak a menhely kapuján.

Egyre gyakoribb jelenség, hogy az eladósodott családok kénytelenek a saját otthonukat elhagyni és albérletbe költözni, vagy épp külföldön munkalehetőség után nézni. Ebben a helyzetben az eddig imádott kedvenceket sajnos nem vihetik magukkal, így ezek az állatok is nálunk kötnek ki.

A nyári hónapokban a behozott állatok számával ellentétben drasztikusan csökken az örökbe fogadások száma, így folyamatosan helyhiánnyal küzdünk.

Nagyikereső programunk is azért született, hogy a kisgyermekes családok figyelmét elkerülő, idősebb kutyáinknak, cicáinknak gazdit találjunk, hiszen az ő potenciális leendő gazdájuk nem nyaral, nincs szabadságon, nyáron is ráér a kutyával, macskával foglalkozni. Ezen állataink is megérdemelnek egy lehetőséget, hogy életük hátralévő részét boldogan, családban töltsék!

Védenceinket szerdától péntekig 14-17 óra között, míg szombaton és vasárnap 9-12 óráig lehet meglátogatni és örökbe fogadni.

Állatotthonunk lakóinak ellátásához folyamatosan várjuk az adományokat: takarók, lepedők, törölközők, száraz táp és konzerv eledel, tisztítószer, forgács, macskaalom, etető tálak, pórázok, nyakörvek, bolhairtó, tápszer, stb. formájában!

Kutyusainkkal kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésére: info@menhelygyor.hu

 

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Köszönjük, ha támogatásoddal segítesz Védenceinken!

noun_Dog_3202790

Kutyasétáltatás

Szívesen látunk a menhelyen sétáltatni, etetni, itatni, esetleg takarítani, vagy egyszerűen csak állatot simogatni, hogy szebbé tedd egy állat napját.