Gazdi vagy? Készülj fel a tűzijátékra!

Gazdi vagy? Készülj fel a tűzijátékra!

Ne feledd! Aug. 20-án ismét tűzijátékok lesznek szerte a megyében. Ami az embereknek ünnep, az az állatoknak rémisztő veszedelem…

Hogyan készülj fel?

Sétánál használj erős pórázt (most ne engedd el!), dupla nyakörvet, bilétát telefonszámmal és jó, ha van (regisztrált) chip is. Otthon se a cicádat, se a kutyádat ne hagyd egyedül, még a lakásban sem, mert kárt tehet magában.

Az egyébként kinti állatokat is érdemes behozni egy napra. Ha a házba nem mehetnek be, akkor a garázsba, a fészerbe vagy más, biztonságos helyre. Extra félőseknek az állatorvostól lehet nyugtatót kérni. Ő tudni fogja, hogy az állat életkora, súlya és egészségi állapota mellett mit szabad adni neki. Még van idő, készülj fel!

Ha már megy a durrogtatás…

A tűzijáték alatt, ha egy mód van rá, ne vigasztald a kedvencedet. Ő nem embergyerek, más nyelvet beszél. A simogatással és az aggódó viselkedéssel csak megerősíted a félelmét. (Gondolj csak bele, hogy akkor is simogatással jutalmazod, ha jól viselkedik.) A legjobban akkor segítesz neki, ha nyugodt gazdi maradsz. Még akkor is, ha rossz nézni a rémültségét.

Van még gazdi ismerősöd?

Kérjük, segíts neki is a felkészülésben, és oszd meg vele ezeket a sorokat. Köszönjük!

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Köszönjük, ha támogatásoddal segítesz Védenceinken!

noun_Dog_3202790

Kutyasétáltatás

Szívesen látunk a menhelyen sétáltatni, etetni, itatni, esetleg takarítani, vagy egyszerűen csak állatot simogatni, hogy szebbé tedd egy állat napját.