Egyszer volt, hol nem volt egy Örökbefogadó Nap…

Egyszer volt, hol nem volt egy Örökbefogadó Nap…

Történt úgy, hogy augusztus 6-án, verőfényes napsütésben vidám gyerekek és menhelyi kutyák lepték el a Fressnapf Áruház előtti Family Center parkolót. Nem is csoda, hiszen itt került megrendezésre az a Kutya Örökbefogadó Nap, amely a családon kívül nevelkedő gyerekek, három szervezet és egy kutyapanzió együttműködésével jött létre.

 

A délután a menhelyi kutyák engedelmességi bemutatójával kezdődött…

Volt is csodálat a nézők körében, hiszen a közel fél éve tartó „Mentsünk Önként” elnevezésű élményterápiás program során fantasztikus eredményeket értek el a fiatalok a menhelyi kutyákkal. Külön példaértékű, hogy a gyerekek között az egészen kicsik is komoly, fegyelmezett, felelősségteljes nevelési munkát végeztek. Igazi inspirációt nyújtottak annak, aki látta igyekezetüket.

 

 

Persze, a jutalomosztás sem maradt el…

A gyerekek oklevelet, a védenceik pedig sok simogatást és finomságot kaptak az elért eredményekért, majd sor került a gazdira váró kutyák részletes bemutatására. A menhely kiképzett állataival egész délután szabadon ismerkedhettek az érdeklődők, nagy örömünkre jöttek is jó néhányan.

 

 

 

 

 

És a programok még nem értek véget…

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának közreműködésével táncos produkciót láthattunk, amellyel szuper hangulatot varázsoltak. Volt zene, ének, tánc és minden, mi szem-szájnak ingere. Sőt, betekinthettünk a vakvezető kutyák életébe és az Ebland Kutyaiskola bemutatócsoportja is készült egy szép produkcióval.

 

 

 

Senki nem unatkozott…

Volt aszfaltrajzverseny, ugrálóvár és sztárvendégek is megtiszteltek bennünket. Először Pálinger Katalin kézilabdázót faggathattuk a kutyatartásról, majd megérkezett VV Béci, aki fáradhatatlanul dedikált és fotózkodott a rajongók nagy örömére.

 

 

 

 

 

 

Csoda is történt…

A nap igazi boldogsága nekünk, menhelyeseknek egy különleges meglepetés volt. Jordán kutyánkat ugyanis – aki már 3 éve élt a menhelyen -, örökbefogadták. Örül a szívünk nagyon. Légy boldog gazdis kutya, Jordán!

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy ezt a fantasztikus délutánt együtt tölthessük.

 

A program lebonyolításáért és az együttműködésért köszönetet mondunk:

  • a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak
  • a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központjának
  • az Ebland Kutyapanziónak
  • alapítványunk dolgozóinak és önkénteseinek
  • a Fressnapf Áruháznak
  • a Raiffeisen Banknak
  • és mindenekelőtt a családon kívül nevelkedő gyerekeknek, akik fél éven át kitartóan nevelték a menhelyi kutyákat.

 

További fotók az eseményről:

Evcsi, Réka és Robi fotói >>
Kiccsibe fotói >>

Szép munka volt, srácok! Köszönjük a kutyák nevében is!

 

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Köszönjük, ha támogatásoddal segítesz Védenceinken!

noun_Dog_3202790

Kutyasétáltatás

Szívesen látunk a menhelyen sétáltatni, etetni, itatni, esetleg takarítani, vagy egyszerűen csak állatot simogatni, hogy szebbé tedd egy állat napját.