1569 állatot mentettünk meg tavaly a segítségeddel!

1569 állatot mentettünk meg tavaly a segítségeddel!

Mi történt 2011-ben a menhelyen?

 • összesen 1569 állatot mentettünk meg. Ez napi átlagban több mint négy
 • elindítottuk weboldalunkat a www.menhelygyor.hu címen.
 • csatlakoztunk az Állatvédőrséghez. Önkénteseink és állatgondozóink egy része elvégezte a képzést, majd megkapta hivatalos Állatvédőr igazolványát, amelyhez ezúton is gratulálunk!-
 • megkezdtük a cicaelkülönítő felújítását
 • megépítettünk 4 nyári kiskutyakennelt
 • menhelyünkön zajlott a fél évig tartó, “Mentsünk Önként” elnevezésű, élményterápiás program, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja, az Ebland Kutyapanzió és Alapítványunk együttműködése tett lehetővé. A program célja volt, hogy a családon kívül nevelkedő gyermekek számára heti rendszerességgel élményterápiás foglalkozásokat valósítson meg. A kutyák gondozásán, a velük kialakított kapcsolat útján a fiatalok a segített státuszból segítő státuszba lépjenek, és megismerjék a gondoskodás élményét, szükségességét. A program egy sikeres örökbefogadó nappal zárult.
 • külföldi segítséggel két sikeres gazdikereső projektet bonyolítottunk le az idős és/vagy nehezen kezelhető kutyák gazdihoz juttatásáért. Mindkét program sikeres volt, kutyáink és egy cicánk boldogan élnek Svájcban.
 • elkezdtük az épületek szigetelését
 • alapítványunk kapta a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség “Kiváló Állatvédelmi Szervezet” megtisztelő kitüntetését.
 • harmadik helyen végeztünk a Pedigree “Egy tál eledel” játékán
 • Megrendeztük a IV. Állatok Karácsonyát gyerekprogramokkal és adománygyűjtéssel.
 • Megalapítottuk az Angyal Egyletet (www.angyalegylet.hu), a Győri Állatmenhely hivatalos támogatói körét, ahová azokat az állatbarát őrangyalokat várjuk, akik rendszeres támogatói kívánnak lenni védenceinknek.
Állatvédőrség
A cicaelkülönítő felújítása
A nyári kölyökkutya kennelek

 

ADÓSZÁMUNK:
18530021-1-08

Adó 1%-os letölthető
és nyomtatható rendelkező nyilatkozat
itt található:

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT
LETÖLTÉSE >>

 

 

 

 

Mi is az az adó 1%? Miért beszél erről olyan sokat minden civil szervezet ?

 

Ha adófizető vagy, akkor rendelkezhetsz a személyi jövedelemadód 1+1%-ával. Az egyik 1%-ot valamely társadalmi szervezet (pl. alapítvány) javára ajánlhatod fel. Ilyen a győri menhely is. A másik adó 1%-ot pedig valamely bíróság által bejegyzett, technikai számmal rendelkező közösség (pl. egyház) javára.

Talán nem is hinnéd, de az adó 1% óriási segítség a menhelynek, hiszen állami támogatás híján ez a legfőbb forrás, amiből állataink ellátását, gyógykezelését és a menhely fenntartását biztosítani tudjuk évről-évre. Tudnod kell, hogy ha nem rendelkezel adó 1%-odról, az visszaszáll az államra, tehát sajnos semmiképpen nem jutsz hozzá. Ha viszont felajánlod , akár megmentő is lehetsz. És ez most nem reklámszöveg. Egy életmentő műtét árát jó eséllyel fedezheti a felajánlásod.

Ha az alapítványoknak adható 1%-odat szeretnéd a győri menhely állatainak felajánlani, csupán az adószámra lesz szükséged, amelyet az adóbevallásod megfelelő mezőjébe kell beírnod. (Fontos, hogy ez nem egyenlő a számlaszámmal, ami egy hosszabb számsor!)

 

 

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Köszönjük, ha támogatásoddal segítesz Védenceinken!

noun_Dog_3202790

Kutyasétáltatás

Szívesen látunk a menhelyen sétáltatni, etetni, itatni, esetleg takarítani, vagy egyszerűen csak állatot simogatni, hogy szebbé tedd egy állat napját.